Alex Dowsett gaat het werelduurrecord aanvallen

10 november 2020

BSR Agency

De Britse wielrenner Alex Dowsett valt op 12 december op de wielerbaan van Manchester het werelduurrecord aan. Dat staat sinds 16 april 2019 op naam van de Belg Victor Campenaerts, die in het Mexicaanse Aguascalientes tot een afstand van 55,089 kilometer kwam.


Dowsett won een maand geleden nog een etappe in de Ronde van Italië. Hij was in mei 2015 al even houder van het uurrecord, toen hij in Manchester tot 52,937 kilometer kwam en de Australiër Rohan Dennis het record afhandig maakte. Zijn landgenoot Bradley Wiggins nam het uurrecord al snel weer over door in juni 2015 in Londen tot 54,526 kilometer te komen.

Windtunnel
De 32-jarige Dowsett is zich na de Giro specifiek gaan voorbereiden op zijn recordpoging. Hij heeft vele uren doorgebracht in de windtunnel. ,,Toen ik het record in 2015 pakte, had ik het gevoel dat er nog meer in de tank zat, dus er bleef wat frustratie hangen”, zegt Dowsett. ,,Ik vind het een prachtige uitdaging, maar de lat ligt hoog en het zal zeer moeilijk worden het record van Victor te verbeteren.”