Amstel Gold Race hoopt met ‘goede datum’ nu Van der Poel én Dumoulin te strikken

6 mei 2020

photo: Cor Vos

Leo van Vliet is blij met de nieuwe datum van de Amstel Gold Race (10 oktober) op de nieuwe wielerkalender. De koersdirecteur ziet opeens mogelijkheden dat hij dit jaar de 2 grootste Nederlandse wielersterren Mathieu van der Poel én Tom Dumoulin aan de start ziet verschijnen.


De afgelopen weken had Van Vliet direct contact met UCI-voorzitter David Lappartient over de nieuwe wedstrijdkalender in dit coronajaar en hij wilde per se dat de Amstel Gold Race in oktober verreden zou worden. Hoe verder in het jaar, des te grote dat de coronacrisis onder controle is, denkt van Vliet.

'Goede datum te pakken'
"We hebben een goede datum te pakken. We zitten nu in een kwade periode, maar het kan alleen maar beter worden. Op 1 november was weer te laat geweest vanwege de Tourtocht en in augustus lopen we het risico dat de wedstrijd misschien toch geschrapt wordt en er wordt niet meer geschoven in de kalender", zegt Van Vliet tegen het AD.

Voor de kasseien
De Amstel in het najaar vergroot de kansen op een sterk deelnemersveld, zegt Van Vliet. Luik-Bastenaken-Luik, wordt een week eerder verreden, de kasseienklassiekers Ronde van Vlaanderen en Parijs - Roubaix in de weken erna. "Eerst de kasseien en dan de Amstel, dan twijfelen renners vaak. Maar met Vlaanderen en Roubaix erna, dan kan Mathieu van der Poel gewoon bij ons rijden. En als Tom Dumoulin goed uit de Tour de France en het WK komt, kan hij ook bij ons meedoen."