Armstrong investeerde ooit ‘per ongeluk’ in Uber: ‘Heeft mijn familie gered’

7 december 2018

AFP

Lance Armstrong. Voor sommigen een held, voor anderen een eeuwige dopingzondaar. Waar de Amerikaan vorig jaar nog 4 miljoen euro neersmeet om de rechtszaak rond zijn dopingverleden af te doen, vertelt hij nu waarom dat zo makkelijk kon.


Tegenover CNBC vertelde Armstrong namelijk dat hij al in 2008 investeerde in Uber. Niet direct dan. Een maat van hem Chris Sacca is nogal een behoorlijke zakenman vroeg hem om mee te investeren in het 'online taxibedrijf'. ''Hij had een enorme persoonlijkheid, maar hij is ook heel slim en heeft veel connecties. Ik dacht 'waarom niet?'', aldus de 47-jarige ex-renner.

Ton geïnvesteerd
Dat Armstrong zo makkelijk doet over 100.000 dollar, want dat investeerde hij naar eigen zeggen, geeft wel aan hoe breed de renner het na zijn carrière had. Hij wist niet eens waarin precies. ''Ik investeerde en wist niet eens dat Uber deel uitmaakte van zijn portfolio'', vervolgt Armstrong.

Inmiddels is Uber natuurlijk gigantisch. Niet het enige pareltje waar businessman Sacca vroeg in investeerde. Dat deed hij ook bij Twitter. Hoeveel Armstrong er precies aan heeft verdiend, wilde hij niet zeggen. '''Waar we over praten? 10, 20, 30, 40, 50 miljoen? Het is heel erg veel, het heeft mijn familie gered.''