Aru klimt naar zege, Gesink strandt op 1,5 km

admin • 20:06, 03-09-2014 / Laatste Update: 10:40, 13-12-2023

SANTUARIO DE SAN MIGUEL DE ARALAR - De Italiaanse wielrenner Fabio Aru heeft woensdag de 11e etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De coureur van Astana kwam na een slopende rit als eerste aan op de top van de Santuario de San Miguel de Aralar, een berg uit de buitencategorie.

De Spanjaard Alejandro Valverde eindigde op 6 seconden als 2e, zijn landgenoot Joaquin Rodriguez kwam als 3e binnen.

Gesink

Alberto Contador belandde op de 4e plaats, eveneens op 6 seconden. De Spanjaard bleef leider in het algemeen klassement, met een voorsprong van 20 seconden op Valverde.

Robert Gesink eindigde als 10e . De coureur van Belkin sprong 5 kilometer voor de finish naar voren en reed tot 1,5 kilometer voor de streep alleen naar boven. De zware beklimming duurde voor hem echter net iets te lang. Hij kwam met een achterstand van 21 seconden op de winnaar uitgeput over de finish. Hij bleef 9e in het klassement, op 2.55 minuten van Contador.

Kelderman

​Wilco Kelderman kwam als 16e binnen. De ploeggenoot van Gesink moest 1.35 minuten toegeven op Aru. Kelderman staat op de 14e plaats, op precies 5 minuten van Contador.