AUCH! Wielrenner komt hard ten val en breekt 9(!) ribben

21 juni 2017

Twitter Tjerk Bos/RTV Noord

De term 'vallen hoort bij wielrennen' wordt vaak gebruikt om pijnlijke valpartijtjes een beetje te verzachten. Maar soms komt een renner zo hard terecht, dat het gewoon al pijn doet als je er aan denkt. Zo'n val maakte Coen Rijpma, renner van de Noorderlijke Wielervereniging.


Rijpma en zijn team waren vol in koers in de Omloop van Bedum. Op een gevaarlijk punt knalde de renner op een betonnen paaltje en maakte een megasmak op de grond. Hij werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar ze maar liefst 2 klaplongen en 9 gebroken ribben aantroffen. Gelukkig is hij wel aanspreekbaar.


Niet de enige valpartij
Niet veel later viel er op precies dezelfde plek nog een renner. Met iets minder ernstige gevolgen, maar toch. Er werd zelfs even gedacht aan het stilleggen van de koers, maar de renners besloten door te gaan.

De organisatie weet ook niet hoe het kan. "Misschien is er een aantal renners dat het parcours niet goed verkend heeft. Na de tweede valpartij ben ik er even bij weggelopen, even naar het Shantykoor geluisterd. Even wat anders in de geest", zei mede-organisator Henk Panneman tegen RTV Noord.

Doe mee aan onze GRATIS Tourgame! Stel jouw team van 20 renners samen en maak kans op mooie prijzen!