🎥 | Automobilist ramt wielrenner in elkaar op Gran Canaria na verkeersakkefietje

26 januari 2021

Wat een nare beelden uit Gran Canaria. Op het Spaanse eiland werd wielrenner Raul Marquez afgelopen zaterdag finaal in elkaar gebeukt door een automobilist.


Dit gebeurde op een weg tussen Santa Lucía de Tirajana naar Ayacata, mocht het bekend voorkomen. Op een video, die viraal ging op sociale media, is te zien hoe hobbyist Raúl eerst in discussie is met de automobilist en daarna de volle laag krijgt.

Pak rammel
De man van de auto kon zich niet meer beheersen en gaf de renner een flinke klap. Raúl ging neer en daarmee was de automobilist nog niét klaar: hij gaf, ook op de grond, Raúl nog een paar flinke ketsers. Tegen lokale media heeft de sporter zijn verhaal gedaan.

"Ik deed niks verkeerd: ik raakte hem niet aan, ik sloeg hem niet of iets", zei Raúl. Hij wist dat er gefilmd werd. "Ik zag het en realiseerde me dat dit openbaar zou worden gemaakt. Dus belde ik naderhand met mijn familie, ik wilde niet dat zij zich zorgen zouden maken." Maar waar ging die fittie nou om dan?

Verkeersgeval
"De man in het voertuig haalde me behoorlijk gevaarlijk in, meer niet. Bij de volgende kruising vroeg hij (de chauffeur) me of ik achter hem aan zat. Ik ontkende en zei hem dat hij bij het inhalen bijna mijn medefietser raakte. Hij stapte uit de auto, schreeuwde, duwde en sloeg me neer", aldus de fietser.

Raúl's gezicht was flink naar de buts: hij had een blauw oog en meerdere beurse, bebloede plekken. Ook deed hij aangifte bij de Spaanse Nationale Politie. Wat een beelden...