Van Baarle gaat na de finish hard op z’n plaat door gapende official (video)

6 september 2018

Dylan van Baarle eindigde donderdag knap 2de tijdens de 12de etappe van de Vuelta. Maar veel plezier beleefde hij daar niet van. Honderden meters na de finish liep een of andere verdwaalde official over het smalle parcours. Hij botste uiteindelijk met ritwinnaar Alexandre Geniez en vervolgens vloog ook Van Baarle er overheen.


"Er liep een idioot over de weg", riep de Nederlander nadat hij besefte wat er gebeurde. Ook ploegleider Gabriel Rasch sprak zich uit over het incident.

"Hij heeft pijn, maar ik hoorde van de dokter dat er vermoedelijk geen breuken zijn", zei hij. "Ik heb de video gezien. De bewuste man liep met zijn rug naar de aanstormende renners. Hij had daar in de eerste plaats niet moeten zijn, maar zich zeker altijd met zijn gezicht naar de renners moeten richten. Het gaat om hun veiligheid."

Of Van Baarle morgen aan de start van de 13de etappe verschijnt, valt nog te betwijfelen. "Het gaat vooral om kneuzingen", dacht Rasch. "We moeten zien hoe hij de nacht doorkomt. Hopelijk kan Dylan morgen weer starten."