Bakelants kan langzaam weer aan koersen gaan denken

16 november 2017

Het gaat steeds beter met de Belgische wielrenner Jan Bakelants. De renner van het Franse AG2R-La Mondiale brak 40 dagen geleden 4 ruggenwervels, maar mag zich toch langzaam gaan opmaken om te gaan fietsen.


Nu gaat Bakelants nog 3 keer per week naar het revalidatiecentrum om zijn rugspieren te trainen. Daarbij werkt hij ook gelijk aan zijn basisconditie. Over 1 maand gaat Bakelants worden onderzocht en daarbij moet blijken of de gebroken botten goed aan elkaar zijn gegroeid. Als dat volgens plan verloopt, kan ik vanaf 1 januari weer buiten fietsen. Binnenkort zal ik misschien al eens op de rollen rijden", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Wat er voorlopig niet voor de renner gaat veranderen is het dragen van een korset. Alleen zit dat korset niet aan de buitenkant van Bakelants' lijf, maar juist van binnen. Dat blijft het voorlopig ook nog wel, want het korset gaat er pas op zijn vroegst in april uit. Hinder tijdens het fietsen geeft het overigens niet, dus Bakelants kan meedoen aan wielerwedstrijden. Vanaf wanneer hij dat precies gaat doen moet nog blijken.