Belgen kleuren 1e wereldbekerwedstrijd van het seizoen, Iserbyt wint in Iowa

BELGA

admin • 12:22, 15-09-2019 / Laatste Update: 23:18, 08-01-2024

Eli Iserbyt heeft zaterdag in Iowa de 1e wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De 21-jarige veldrijder rekende in de Verenigde Staten af met Belgisch kampioen Toon Aerts, die bij afwezigheid van Wout van Aert en Mathieu van der Poel als topfavoriet van start ging.

Op de dag dat Mathieu van der Poel de Tour of Britain op zijn naam schreef, werd in Iowa het cross-seizoen definitief in gang geschoten. Zonder de veelwinnaar Van der Poel en de geblesseerde Wout van Aert waren alle ogen gericht op de Belgen. En terecht, want Iserbyt, Aerts, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans kleurden de cross.

Sterkste benen

Iserbyt bleek over de sterkste benen te beschikken. De 21-jarige renner reed enkele rondes voor het einde weg van Aerts en bouwde in de slotronde zijn voorsprong uit tot bijna een minuut. Op gepaste afstand kwam de Belgisch kampioen als 2e over de streep. Daan Soete won ten koste van zijn landgenoten Vermeersch en Sweeck de sprint om plek 3.

Van der Haar en Nieuwenhuis

Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis waren ook van de partij, maar speelden geen rol van betekenis. Van der Haar was op de 6e plaats de beste landgenoot.