Belgische Aerts snelste in Druivencross, Brand wint bij vrouwen

9 december 2018

BELGA

Toon Aerts heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De 25-jarige Belg ging in de 4e ronde solo en rondde die solo met verve af. Hij volgt in de Druivencross Mathieu van der Poel op als winnaar.


Van der Poel was, net als wereldkampioen Wout van Aert, niet aanwezig in Overijse. De zege van Aerts kwam mede tot stand vanwege knap afstopwerk van Corné van Kessel, de Nederlandse ploeggenoot van Aerts. Michael Vanthourenhout werd achter de oppermachtige Aerts 2e, terwijl Van Kessel heel mooi als 3e mee het podium op mocht.

Gevallen Brand winnaar bij vrouwen
Lucinda Brand heeft ondanks tal van valpartijen de Druivencross bij de vrouwen op haar naam geschreven. De renster van Sunweb hield op het modderige parcours de Britse Nikki Brammeier en de Italiaanse Eva Lechner achter zich en boekte zo haar 2e overwinning van dit seizoen. Eerder won Brand half november de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Tsjechische Tabor.

Brand achterhaalde in de voorlaatste ronde Brammeier, maar raakte vervolgens nogmaals de controle over haar fiets kwijt en viel in het publiek. De Britse passeerde haar opnieuw, maar Brand kwam terug en ging er op een loopstrook vandoor.