Bennett pakt zege in 1e etappe BinckBank Tour, Groenewegen faalt in de eindsprint

12 augustus 2019

BSR Agency

Sam Bennett heeft de 1e etappe in de BinckBank Tour gewonnen. De Ierse renner van Bora-Hansgrohe was maandag na een rit van 167 kilometer van het Belgische Beveren naar het Zeeuwse Hulst de snelste in een massasprint.


Dylan Groenewegen kwam in de finishstraat klem te zitten en strandde op een teleurstellende zevende plaats. Mike Teunissen, winnaar van de openingsetappe in de Tour de France, finishte achter Bennett en de Belg Edward Theuns als 3e.

4 vluchters
4 vluchters, Baptiste Planckaert, Aaron Verwilst, Lukasz Wisniowski, Lars Ytting Bak, probeerden in de stromende regen het peloton te verrassen. Wisniowski en Bak lieten met nog 8 kilometer te gaan de 2 Belgen achter zich, maar iets later moesten ook de Pool en de Deen eraan geloven.

169 kilometer
De BinckBank Tour gaat dinsdag verder met een rit 169 kilometer lange rit van Blankenberge naar Ardooie. De WorldTour-koers door Nederland en België duurt nog tot en met zondag.

Mohoric en Dumoulin
Vorig jaar ging de eindzege naar de Sloveen Matej Mohoric, die zijn titel niet verdedigt. Tom Dumoulin was in 2017, toen de koers nog door het leven ging als de Eneco Tour, de laatste Nederlandse winnaar.