De beste 3 wielrensters van Nederland doen vrijdag mee aan La Course

16 juli 2019

Cor Vos

Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen én Marianne Vos doen aanstaande vrijdag mee aan La Course. De wedstrijd, die gaat over 121 kilometer, start vrijdag in Pau. De vrouwenversie in de Tour de France gaat over 1 race. Alle 3 de genoemde vrouwen wonnen La Course al een keer. Van Vleuten zelfs 2 keer: de afgelopen 2 edities.


De 3 rensters zijn in vorm, getuige hun prestaties in de afgelopen Giro Rosa. Van Vleuten won 2 etappes én het eindklassement, Vos zegevierde in 4 etappes en Van der Breggen noteerde een overwinning in een bergrit en eindigde als tweede in de eindstand.

Van Vleuten
De winnares van de Giro Rosa zou aanvankelijk niet meedoen, omdat ze meteen na de Ronde van Italië naar Japan zou gaan om het parcours van de Olympische Spelen te verkennen, maar haar ploeg Mitchelton-Scott is erin geslaagd haar vluchtschema te wijzigen. Vrijdag rijdt Van Vleuten La Course, zaterdag vliegt ze naar Tokio.

5 rondjes in Pau
De vrouwen rijden vrijdag 5 keer een ronde in Pau. Ze koersen over het traject van 27,7 kilometer dat de mannen in een individuele tijdrit afleggen. Van Vleuten liet op Eurosport weten dat ze spektakel verwacht. ,,De wedstrijd telt in totaal 1800 hoogtemeters en dat is vergelijkbaar met Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race, dus het is superlastig. Er zijn meerdere rensters die er kunnen winnen. Zeker Marianne Vos zal daar ook goed uit de voeten kunnen."