BIZAR! Chavanel reed meer wedstrijdkilometers in Frankrijk dan een auto

11 juli 2018

ANP

Sylvain Chavanel geldt als een levende legende in Frankrijk. De wielrenner is op dit moment bezig aan zijn laatste Tour de France. En dat is ook wel te begrijpen na al die wedstrijdkilometers.


We zagen Chavanel de afgelopen jaren voornamelijk in Frankrijk rijden. Het leek wel alsof hij zich niet fijn voelde op vreemde bodem. Ook gezien zijn wedstrijdkilometers. In totaal legde hij volgens Procyclingstats.com ongeveer 285.000 kilometer af op de fiets in zijn profcarrière.

In Frankrijk voelde Chavanel zich als een vis in het water en trapte hij verreweg de meeste kilometers weg. In Italië en Spanje reed hij ook weleens, maar daar kwam hij er niet bij in de buurt. De Fransman reed verreweg de meeste kilometers in zijn eigen land.

Diesel met de Franse slag
Alleen al op Franse bodem reed hij maar liefst 130.000 kilometer in zijn profcarrière. En dan hebben we het alleen maar over wedstrijden. Dat zijn bijna 4 rondjes om de aarde. Gemiddeld rijdt een auto 13.000 kilometer per jaar en een diesel 23.000. Chavanel mogen we dan wel een echte diesel met de Franse slag noemen.

De 39-jarige Chavanel rijdt nu zijn 18de en laatste Tour. Naar verwachting zal er bij het aantal wedstrijdkilometers niet heel veel meer bij komen. Het is nog onduidelijk of de renner van Direct Energie er na deze Tour mee stopt.

Mercedes
Eerder dit jaar gaf hij een indicatie van alle kilometers die hij gereden heeft. "Vanaf de junioren zullen dat er rond de 550.000 moeten zijn. Dat is meer dan een Mercedes!"