Boogerd ziet kansen voor Dumoulin: ‘Natuurlijk kan hij de Tour winnen’

3 december 2018

ANP

Alle wielerkenners lijken te schreeuwen: 'Tom, doe het niet!' Hiermee doelen ze op de deelname van Tom Dumoulin aan de Tour de France. Want is het parcours van de Giro - waarin meer tijdritkilometers zijn opgenomen - niet meer op zijn lijf geschreven? Oud-renner Michael Boogerd vindt het maar onzin en ziet juist kansen in Frankrijk.


Boogerd zegt in De Telegraaf dat Dumoulin gewoon kanshebber is. "Natuurlijk kan Tom de komende Tour winnen. Waar hebben die Fransen dan dit wielerjaar Dumoulin bergop eraf gereden? Nergens! Sterker, in de afgelopen Tour was Dumoulin een van de beste klimmers en heeft hij nauwelijks tijd verloren."

Advies van Lance
Het Tour-parcours lijkt ideaal te zijn voor 2 Franse renners: Romain Bardet en Thibaut Pinot. Daarom volgden er veel geluiden dat Dumoulin maar beter voor de Giro (met 3 tijdritten) kon kiezen. Zelfs Lance Armstrong gaf hem dit advies.

Alles op de Tour
"Natuurlijk is het aantal tijdritkilometers van slechts 27 in de komende Tour beperkt", weet ook Boogerd. "Maar al die klimmers moeten Dumoulin bergop eraf rijden want ze weten dat hij in die tijdrit terrein op hen gaat winnen. Nee, Tom kan komend jaar echt alles op de Tour zetten."