Bookmakers bombarderen Van der Poel tot topfavoriet voor Ronde van Vlaanderen

6 april 2019

Cor Vos

De Ronde van Vlaanderen is zondag toe aan zijn 103de editie. Voor de 24-jarige Mathieu van der Poel wordt het de eerste deelname aan ‘de Hoogmis’. De debutant uit Hoogerheide wordt bij het startschot in Antwerpen direct gezien als grote kanshebber op de zege.


Lees ook: Ronde van Vlaanderen: dit parcours leggen de renners af

Mathieu op 1?
Gokwebsite Unibet ziet Van der Poel als de grootste kanshebber op eeuwige roem aan de meet in het Belgische Oudenaarde. Voor een zege van de Nederlands kampioen op de weg keert de bookmaker 7 keer de inzet uit. Van der Poel zou volgens Unibet vooral Zdenek Stybar (quotering 8.0), Wout van Aert (8.0), Peter Sagan (9.0), Greg van Avermaet (9.0) en Bob Jungels (10.0) in de gaten moeten houden. Een inzet op landgenoot en winnaar van vorig jaar Niki Terpstra levert 26 keer de inzet op.

Ook concurrent TOTO ziet de zoon van oud-winnaar Adrie van der Poel als favoriet. Net als bij Unibet keert de website zeven keer het ingezette bedrag uit. Ook de Tsjech Stybar wordt wederom kansrijk geacht. Wederom gevolgd door de zelfde rij coureurs. TOTO heeft overigens meer vertrouwen in Terpstra, getuige de quotering van 18.75.

Beste gok
Dat Van der Poel in vorm is, zag ook Bwin. Het online gokplatform biedt echter de beste quotering voor een zege van het multi-talent: 7.50. Stybar, Van Aert, Van Avermaet, Sagan en Jungels zijn opnieuw de mannen om in de gaten te houden.