Van der Breggen slaat Ronde van Vlaanderen over: ‘Past niet in mijn programma’

13 februari 2019

ANP

Anna van der Breggen toont haar regenboogtrui dit jaar voor het eerst in de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 2 maart. Vervolgens is ze een week later actief in de Strade Bianche.


Het vroege voorjaar van de 28 jarige wielrenster staat verder in het teken van MTB-wedstrijden Cyprus Sunshine Cup en Cape Epic. Via de Healthy Ageing Tour wil de kopvrouw van Boels-Dolmans zich voorbereiden op haar favoriete voorjaarskoersen: Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Ronde van Vlaanderen
,,Ik denk dat de Ronde van Vlaanderen niet in mijn programma past”, neemt ze tegenover De Stentor een voorschot op het niet verdedigen van haar overwinning van 2018. ,,Die wedstrijd zit dicht op de Cape Epic en ik verwacht dat ik even tijd nodig heb om daar van te herstellen.”

Giro Rosa
Vorig jaar sloeg de 2-voudig eindwinnares van de Giro Rosa deze Italiaanse etappekoers over. Ze is er nog niet uit of dat ook dit jaar het geval gaat zijn. ,,Ik zeg niet bij voorbaat nee, zoals ik dat vorig jaar wel gedaan heb, maar pas na het voorjaar neem ik daar samen met het teammanagement een definitieve beslissing over.”

WK
Het verdedigen van haar wereldtitel – het WK weg vindt dit jaar plaats in Yorkshire – is bij voorbaat wel een belangrijk doel. ,,Het parcours is me minder op het lijf geschreven dan dat in Innsbruck het geval was vorig jaar. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen kans heb.”