Anna van der Breggen wint voor 2e jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik (video)

22 april 2018

Anna van der Breggen wint voor het 2e jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik bij de vrouwen. Amanda Spratt uit Australië werd 2e en Annemiek van Vleuten werd op ruime afstand 3e. Dat deed ze door in de Ardennen sneller te sprinten dan de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman.


De 28-jarige Van der Breggen is nu dé leidster in het wereldbekerklassement.

Alweer een zege!
Van der Breggen is lekker op dreef. Eerder schreef ze namelijk ook al de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en de Strade Bianche op haar naam. En hoe deed Ellen van Dijk het dan? Nou, zij won de sprint van de achtervolgende groep en werd 5e.

Spannende laatste kilometers
Spratt reed toch nog even solo op kop, omdat ze op 18 kilometer van de streep aanviel. Bij de laatste beklimming zag Van der Breggen haar kans. Ze deed een indrukwekkende versnelling: in 40 seconden kon ze de achterstand dichten en aansluiten bij Spratt.

In de laatste kilometers hielden Spratt en Van der Breggen het spannend. En toen was daar het moment voor Van der Breggen om de winst te pakken, waardoor Spratt, helaas voor haar, als 2e moest finishen.

Snikhete finale
Luik-Bastenaken-Luik bij de vrouwen heeft een prachtige route met 136 kilometer aan wegdelen die gereden moeten worden. Wel verschilt de route iets van de de route van de mannen. De vrouwen begonnen in Bastenaken en eindigden in Luik. Die finale is wel hetzelfde met een finish in Ans, waar het snikheet was.