Briljante Froome 24e renner met leiderstrui in alle grote rondes

admin • 01:37, 26-05-2018 / Laatste Update: 11:14, 12-12-2023

Met een imponerende solo heeft wielrenner Chris Froome zich bij een select gezelschap gevoegd. De Britse wielrenner greep vandaag met een lange aanval over ruim 80 kilometer de macht in de Ronde van Italië.

Froome won niet alleen de voorlaatste bergrit in de Giro, maar hij veroverde ook de roze leiderstrui. Hij werd daarmee de 24ste wielrenner die in alle grote rondes de leiderstrui om zijn schouders heeft gehad.

Verzameling

De kopman van Sky heeft thuis al een flinke hoeveelheid gele en rode truien liggen. Froome won 4 keer de Tour de France en vorig jaar voor het eerst de Ronde van Spanje, al loopt er nog altijd een onderzoek naar aanleiding van de hoge dosis salbutamol die tijdens die Vuelta bij hem werd aangetroffen. In afwachting van de uitkomst van dat onderzoek mag Froome gewoon blijven koersen. Hij kon zich daarom in Bardonecchia voor het eerst in de roze trui laten hijsen.

Eerder in deze Giro werd Rohan Dennis de 23ste renner die in alle grote rondes (Giro, Tour en Vuelta) aan de leiding heeft gestaan van het algemeen klassement. De verzameling roze, gele en rode truien van Froome bestaat nu uit 80 stuks. Alleen Eddy Merckx (201), Bernard Hinault (125), Jacques Anquetil (110) en Miguel Indurain (93) hebben meer leiderstruien in de kast hangen.