Brons voor Ligtlee en Braspennincx bij EK

11:10, 17-10-2014 / Laatste Update: 07:24, 13-12-2023

GUADALOUPE - Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx hebben donderdag (lokale tijd) bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Guadeloupe de bronzen medaille behaald op de teamsprint.

In de strijd om de derde plaats versloegen de Nederlandse rensters het Franse koppel Sandie Clair en Virginie Cueff. Ligtlee en Braspennincx finishten in 45,302, de Franse vrouwen in 45,428.

Het goud was voor Rusland. Elena Brezjniva en Anastasia Voinova klopten in de finale het Duitse duo Miriam Welte en Kristina Vogel.

Teamsprint mannen
Bij de teamsprint voor mannen eindigden Nils van 't Hoenderdaal, Hugo Haak en Matthijs Büchli als vijfde. De gouden medaille was voor de Duitse mannen. Kirsten Wild finishte eveneens als vijfde op de puntenkoers met 10 punten. De Poolse Eugenia Bujak pakte de titel met 21 punten. Dion Beukeboom, Roy Eefting, Wim Stroetinga en Tim Veldt eindigden als zevende op de achtervolging. Theo Bos werd elfde op het onderdeel scratch. De wegrenner maakte in Guadeloupe zijn rentree op de baan.

Bondscoach René Wolff was tevreden over het begin van het toernooi voor zijn sprinters. ,,Ik ben heel blij met de medaille. De vrouwen hebben er hard voor gewerkt. Voor mij als coach gaf het ook voldoening dat het een echt teamsucces was en dat er niet eentje op het vermogen van de ander mee lift. Dit is voor ons een goed begin van het olympische kwalificatietraject. We gaan de volgende wedstrijden op dit EK gebruiken om de sprinters verder te ontwikkelen'', aldus Wolff op de website cyclingonline.nl.