Cancellara niet meer van start in Eneco Tour

16 augustus 2014

Cancellara niet meer van start in Eneco Tour

HEERLEN - De Eneco Tour is zaterdag opnieuw een wielrenner van naam kwijtgeraakt. Fabian Cancellara gaat niet meer van start in de zesde etappe van Heerlen naar het Belgische Aywaille. Volgens zijn werkgever Trek neemt de Zwitser rust voor zijn ,,nieuwe doelen''.

Cancellara maakte er voorafgaand aan de Eneco Tour geen geheim van dat hij de rittenkoers door Nederland en België gebruikt als voorbereiding op het WK, dat in september wordt verreden in het Spaanse Ponferrada. Eerder maakte Trek bekend dat hij ook de kopman is in de Ronde van Spanje, die volgende week begint. Ook de Vuelta staat voor Cancellara in het teken van het WK.

Guardini
De organisatie van de Eneco Tour maakte zaterdag ook bekend dat Andrea Guardini niet meer op zijn fiets is gestapt. De Italiaan van Astana won maandag nog de eerste etappe. Eerder moest de Tsjechische winnaar van vorig jaar, Zdenek Stybar, al opgeven na een harde val op zijn gezicht. Bij die crash brak de Russisch kampioen Alexandr Porsev een sleutelbeen en hij kon ook niet verder.