Cavagna rijdt in z’n eentje naar ritwinst in Californië

15 mei 2019

BELGA

De Fransman Rémi Cavagna heeft een lange solo met succes bekroond in de derde etappe van de Ronde van Californië. De 23-jarige renner uit de Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step kwam na een flinke vlucht van 70 kilometer als 1e over de finish in Morgan Hill.


De Amerikaan Ben King arriveerde ruim 7 minuten later als 2e, de Duitser Simon Geschke werd 3e. De Amerikaan Tejay van Garderen kwam binnen in het eerste peloton en behield de leiding in het algemeen klassement van de etappekoers uit de WorldTour. Hij heeft 6 seconden voorsprong op de Italiaan Gianni Moscon.

Grootse overwinning 
Cavagna ging er in de ruim 200 kilometer lange bergetappe van Stockton naar Morgan Hill vandoor op de eerste de beste beklimming, de Patterson Pass. Hij kreeg de Amerikaan Alex Hoehn mee. Het duo nam een grote voorsprong.

Op de zwaarste col uit het parcours, de Mount Hamilton, lost Cavagna zijn medevluchter en begon hij aan zijn solo. Met kunst en vliegwerk in de afdalingen bleef de jonge Fransman in het zadel en fietste hij naar zijn grootste overwinning in zijn carrière.