Check ze hier: de toppers van de Amstel Gold Race

15 april 2018

EPA

De wielerwedstrijd voor profrenners in de Limburgse heuvels: de Amstel Gold Race. Sinds 1966 strijden de renners jaarlijks voor een mooie plek. En in de Amstel Gold Race komen altijd de topfavorieten bovendrijven, maar zondag is het moeilijker in te schatten wie er gaan winnen.


De lus die wordt gereden, is namelijk aangepast. Het zorgt ervoor dat meer renners een kans maken. Toch kun je vooral deze 3 toppers in de gaten houden...

De recordwinnaar: Alejandro Valverde
Alejandro Valverde heeft nog nooit de Amstel Gold Race gewonnen. En dat is opvallend. In de Waalse Pijl is hij met 5 zeges recordwinnaar. Ook in Luik-Bastenaken-Luik won hij al 4 keer. Zondag zullen dan ook de ogen op hem gericht zijn.

Sprint op sprint: Philippe Gilbert
Het veranderde parkoers met de lus die anders gereden wordt, maakt dat we toch ook even moeten kijken naar Philippe Gilbert. Hij wordt ook wel ‘Mister Cauberg’ genoemd. De Belg won vorig jaar na een sprint met Michal Kwiatkowski. Gilbert staat nu op 4 zeges in de Amstel Gold Race. Bij een nieuwe overwinning evenaart hij recordwinnaar Jan Raas.

Sportieve renner: Tim Wellens
Wellens bracht afgelopen woensdag een heel sportief eerbetoon aan de overleden Michael Goolaerts door met zijn vinger naar de hemel te wijzen. Al jaren is Wellens sterk in de heuvels, maar op een grote overwinning in het klassieke voorjaar was het nog wachten. De Belg is klaar voor de Amstel Gold Race en is ijzersterk. En dus ook nog eens zeer sportief.