Clement over ontwikkeling Roglic: ‘Had hij in een andere ploeg gereden, dan hadden we daar vraagtekens bij gehad’

21 mei 2019

ANP Kippa

De grote voorsprong van Primoz Roglic in het algemeen klassement van de Giro d'Italia verbaast oud-renner en analist Stef Clement. En hij denkt dat als Roglic bij een andere ploeg had gereden, zijn prestaties allang in twijfel waren getrokken.


De vraag kwam op tafel of Clement verbaasd was door de prestaties van zijn voormalig ploegmaat. "Elke rittenkoers die Roglic dit jaar is gestart, heeft hij gewonnen. Dat zijn geen normale stappen, maar reuzenstappen", zegt Clement in het NOS Sportforum.

"Je vraagt je vooral af: waarom kan de rest niet mee? Ik heb geen idee waarom. Dus hij verbaast me dat hij er zo ver bovenuit kan steken. De kennis lijkt in het hele peloton hetzelfde. Er zijn kleine details die je misschien secondes winst kunnen opleveren, maar geen minuten."

Objectief blijven
"Hij transformeert in 5 jaar tijd van skispringer tot groterondewinnaar. Als deze jongen bij een ploeg als UAE-Emirates, Katusha of Astana had gereden, hadden we met zijn allen een heel ander idee erbij gehad. Ik vind dat we hier hetzelfde naar moeten kijken."

Daarna geeft hij nog even een voorbeeld van hoe het mis kan gaan met renners die bij een ogenschijnlijk schone ploeg rijden. "Mijn oud-ploegmakker Jarlinson Pantano, die ik als goede vriend beschouw, gaat ook gewoon nat bij Trek, een ploeg waar we niets van denken. Het is niet zo dat als je bij de ploeg van Richard Plugge fietst, alles koek en ei is."