Corona hakte er flink in bij wielrenner Keukeleire: ‘Ik kon niet meer fietsen’

12 augustus 2020

photo: Cor Vos

Jens Keukeleire is blij dat hij weer op de fiets zit, maar de twijfels bij de Belg van EF Pro Cycling zijn nog niet weg. Keukeleire liep een aantal maanden terug het coronavirus op en dat virus hakte er flink bij hem in.


"Ik heb pas sinds begin juli weer een comfortabel gevoel op de fiets", vertelt Keukeleire, die van start is gegaan in het Critérium du Dauphiné, tegen Sporza. "Eerst dacht dat ik griep had, want ik had enkel koorts. Maar die hoge koorts duurde uiteindelijk 10 dagen, wat toch een beetje verdacht was. 2 maanden nadat ik ziek geworden was, heb ik mijn bloed laten controleren op antistoffen. Daaruit werd duidelijk dat ik besmet ben geweest met het coronavirus.”

'Te vroeg begonnen'
Keukeleire stapte in 1e instantie, toen hij nog niet wist dat hij corona had, te snel op de fiets. "Toen ik stilaan weer begon te fietsen, ging dat allemaal goed tot de 3de en 4de week. Ik heb toen een geweldige terugslag gekregen. Ik was een week lang enorm vermoeid, waardoor ik niet meer kon fietsen. Maar als ik vanaf het begin geweten had dat ik besmet was geraakt met het coronavirus, had ik het misschien iets rustiger aangepakt. Het heeft heel lang geduurd totdat ik weer op niveau kon fietsen. Vanaf juni kon ik weer goed beginnen te trainen, maar ik was totaal nog niet in staat om te koersen."