Cort Nielsen klimt naar zege in 4e etappe Parijs-Nice

13 maart 2019

BELGA

Magnus Cort Nielsen heeft de 4e etappe in Parijs-Nice gewonnen. Na 3 sprintetappes was het woensdag de beurt aan de klimmers, want op de 212 kilometer van Vichy naar Pélussin kreeg het peloton een aantal flinke heuvels voor de kiezen. De 26-jarige Deen van Astana bleek daarin de sterkste.


Het zwaartepunt van de zware 4e etappe lag in de laatste 60 kilometer. Na de Côte de Trèves (3 kilometer à 5,2%) kwam de steile Côte de Condrieu (1,9 kilometer à 8,5%) en halverwege de Côte de Saint-Michel-sur-Rhône (3 kilometer à 6,6%) draaiden de renners het slotcircuit op. Daarin bleek Cort Nielsen de sterkste.

Groenewegen
Dylan Groenewegen won de 1e en 2e etappe in de sprint. Dinsdag viel hij in de laatste 100 meter stil en werd hij 9e. Sam Bennett won de etappe, voor Caleb Ewan en Fabio Jakobsen.

Trui kwijt
Groenewegen is na 3 dagen wel zijn leiderstrui kwijt in Parijs-Nice, de 8-daagse koers door Frankrijk die tot zondag duurt. Donderdag is de individuele tijdrit van 25,5 kilometer van Barbentane naar Barbentane. Op zaterdag en zondag  volgen er nog 2 bergetappes.