De Jongh: ‘Contador heeft er zin in’

14 juli 2014

De Jongh: 'Contador heeft er zin in'

MULHOUSE - De rit naar La Planche des Belles Filles is de eerste serieuze gelegenheid voor Alberto Contador om tijd terug te winnen op zijn concurrent Vincenzo Nibali.

Met het wegvallen van Chris Froome lijken de Spanjaard en de Italiaan de renners die uit gaan maken wie dit jaar de Tour de France wint. ,,Dit zijn de ritten dat de ploeg er moet staan. Er heerst gezonde spanning, Alberto heeft er zin in'', meldde Steven de Jongh, Contadors ploegleider bij Tinkoff-Saxo, maandag voor de start van de tiende etappe bij de NOS.

Normaal is de tweede maandag van de Tour een rustdag, maar op de Franse nationale feestdag moet er worden gefietst. ,,Dat is zeker een factor die gaat doorwegen'', meende De Jongh. ,,Er is ook geen proloog geweest en geen tijdrit. Het waren al een hoop etappes met veel stress.''

De Jongh zag Contador zaterdag in de rit naar Gérardmer/La Mauselaine in de slotmeters 3 seconden pakken op Nibali. ,,Het was niet echt een klim voor Alberto: niet heel lang en niet steil genoeg. Maar hij vond het toch fijn dat Nibali even moest gaan zitten en een gaatje liet.'' Contador moet 2.34 goedmaken op Nibali, dat zou ongeveer een halve minuut per aankomst bergop betekenen.