Démare klopt Viviani en wint 1e Giro-etappe uit carrière, Ackermann valt in laatste kilometer

21 mei 2019

AFP

Na een welverdiende rustdag werd de Giro dinsdagmiddag weer in gang geschoten. In de 10e etappe van Ravenna naar Modena mochten de mannen met de sprintersbenen weer aan de bak. Arnaud Démare was aan de finish de snelste! Hij sprintte naar zijn 1e overwinning van deze Giro, en zelfs zijn 1e etappe-winst in de Giro uit zijn loopbaan.


Achter hem kwam Elia Viviani als 2e en Caleb Ewan als 3e over de finish. Geen van de klassementsmannen kwam in de finale van de etappe nog in de problemen. Afgezien van de sprint was het een rustig dagje voor het Giro-peloton. Luca Covili (Bardiani-CSF) en Sho Hatsuyama (Nippo-Vini Fantini-Faizanè) ontsnapten al vroeg uit het peloton en reden samen vooraan tot 30 kilometer voor de eindstreep.

Val Ackermann
In de laatste kilometer kwam Pascal Ackermann, de drager van de puntentrui ten val. Ook de Italiaan Matteo Moschetti van Trek-Segafredo kon door de valpartij niet meesprinten.

Tekst loopt door onder de afbeelding.


Einde in zicht voor Ewan en Elia
Voor Caleb Ewan en Elia Viviani was het een van de laatste kansen op een etappe-overwinning. Beide sprinters stappen na afloop van de 11e etappe uit de Giro. In de laatste 10 dagen van de Giro valt er voor de sprinters nauwelijks meer wat te halen, dus bereiden zij zich vast voor op de Tour de France.

Zo dachten de sprinters voorafgaand aan de start over de etappe van dinsdag.