Den Bosch haakt af in strijd om start Giro 2016

9 juli 2014

Den Bosch haakt af in strijd om start Giro 2016

DEN BOSCH - Den Bosch is niet langer kandidaat om de start van de Ronde van Italië te organiseren. De gemeente heeft dat besloten na een kort onderzoek naar de kosten, kansen en risico's. ,,We zullen onze initiatieven om de Giro in 2016 naar Den Bosch te halen niet vervolgen'', staat in een verklaring van woensdag.

De provincie Gelderland is wel kandidaat om de Giro te huisvesten.

Etappe-aankomst
De kosten van de organisatie van het startweekeinde van de Giro kunnen oplopen tot 8,5 miljoen euro, becijferde de gemeente. Omdat Den Bosch onvoldoende bijdrage verwacht van het Rijk en de provincie Noord-Brabant wordt betwijfeld of dat geld bij elkaar wordt gebracht. Ook van alleen een etappeaankomst en -vertrek ziet Den Bosch af.

Gelderland
Evenementenbureau Libéma zegt dat de start van de Giro in 2016 naar Nederland komt. De provincie Gelderland heeft zich officieel gemeld en is een serieuze kandidaat. De provincie Noord-Brabant was geïnteresseerd en heeft behalve met Den Bosch ook met andere Brabantse plaatsten gesproken maar dat heeft niets opgeleverd, zei een woordvoerster woensdag.

Binnenkort zou een keuze worden gemaakt.