Dokter tegen wielrenner Rigoberto Uran na 7 uur durende operatie: ‘Veel geluk gehad’

10 september 2019

photo: Cor Vos

Rigoberto Urán kan eindelijk gaan werken aan zijn herstel, na een zware val in de Vuelta. Tijdens een 7 uur durende operatie is de kopman Education First geholpen aan de breuken en verwondingen die hij bijna 2 weken geleden opliep bij een val in de 6e etappe.


De 32-jarige Colombiaanse renner brak daarbij niet alleen een sleutelbeen en schouderblad, maar ook enkele ribben die weer voor schade aan zijn longen zorgden. "Na 7 uur opereren vertelde de dokter aan mijn familie dat de puzzel compleet was”, schreef Urán op Instagram bij een foto vanuit het ziekenhuisbed. "Volgens de dokter heb ik heel veel geluk gehad."

Intensive care
Urán kon eerst niet geopereerd worden omdat de situatie van een van zijn geperforeerde longen eerst stabiel moest worden. Hij lag dagenlang op de intensive care van een ziekenhuis in Barcelona. De klimmer begon met hoge verwachtingen aan de Vuelta. Urán stond op de 6e plek in het klassement toen een val een einde maakte aan zijn Ronde van Spanje. De Colombiaan eindigde een keer als 2e in de Tour de France en 2 keer in de Giro.