Door mysterieuze blessure moet 23-jarige profrenner per direct stoppen

29 september 2023

Getty Images

De carrière van wielrenner Jacob Hindsgaul is al over. De pas 23-jarige Deen heeft aangegeven per direct te moeten stoppen met zijn sport. Hindsgaul reed de afgelopen 3 jaar als prof bij de Scandinavische ploeg Uno-X. Reden voor het stoppen: een mysterieuze blessure.


"Sinds ik bij Uno-X rijd, heb ik last van mijn linkerbeen. Maar niemand kan mij vertellen wat er mis is. Ik heb alles al geprobeerd, samen met artsen: chiropractor, fysio, MRI-scans en bloeddrukmetingen, maar er wordt niks gevonden", zegt Hindsgaul tegen DR Sporten.

'Pak van m'n hart'
"Het was een moeilijke beslissing om te stoppen, maar sinds ik het besloten heb, is dat een pak van m'n hart." Zelfs voor zijn team kwam de beslissing als een verrassing. De bondscoach van de Deense beloftenploeg zag een grote toekomst in Hindsgaul: "Hij had een hele grote renner kunnen worden."

'Groter talent dan Vingegaard'
4 jaar geleden werd Hindsgaul een 'groter talent dan Jonas Vingegaard' genoemd. Sterker nog: hij reed sneller een berg in Spanje op dan de 2-voudig Tourwinnaar dat toen deed.