Door verplaatsing Tour de France moet Vuelta-start in Nederland worden uitgesteld

15 april 2020

ANP

De Vuelta moet aan de kant voor de Tour de France, zoveel is wel duidelijk nu de UCI de nieuwe data voor de Ronde van Frankrijk bekend heeft gemaakt. Dat gaat onder meer ten koste voor de geplande start van de Ronde van Spanje in Nederland. Dat maakt de organisatie woensdagmiddag bekend.


De Vuelta - en dus de 1e 3 etappes in Nederland - moet worden uitgesteld. Of dat betekent dat op een later tijdstip de start alsnog in Utrecht gehouden kan worden, is volgens de organisatie nog maar de vraag. "Er spelen ontzettend veel factoren mee. Welke andere evenementen zijn er op dat moment, hoeveel politie-inzet is er beschikbaar enzovoorts. En bij een evenement dat op de openbare weg plaatsvindt, zoals La Vuelta, is het ook van belang te onderzoeken welke infrastructurele werken gaande zijn", zegt Martijn van Hulsteijn van de organisatie in een officiële verklaring.

3 Nederlandse etappes
De Vuelta zou in 2020 op vrijdag 14 augustus van start gaan in de stad Utrecht met een ploegentijdrit. De 2e en 3e etappe stonden gepland op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord-Brabant zou fietsen.