Doorgedraaide Ullrich opgenomen in psychiatrische inrichting na aanval op prostituee

11 augustus 2018

EPA

Enkele uren nadat hij voor de 2e keer in een week tijd was opgepakt, is oud-wielrenner Jan Ullrich opgenomen in een psychiatrische inrichting. Een stap die volgens de politie onvermijdelijk was, gezien de toestand waarin Ullrich verkeert.


De Tourwinnaar van 1997 was vrijdagochtend in een luxueus hotel in Frankfurt opgepakt omdat hij een prostituee zou hebben aangevallen. Volgens de krant Bild had Ullrich geprobeerd haar te wurgen. Hij zou onder invloed zijn van drank en drugs.

Moeilijke periode
De 44-jarige Ullrich werd vorige week op Mallorca ook al in de handboeien afgevoerd door de politie. Op het Spaanse eiland had hij zijn buurman, de Duitse acteur Til Schweiger, en diens gasten aangevallen. Ullrich zat daar een dag in de cel. Hij keerde deze week terug in Duitsland, maar daar ging het vrijdag weer mis. Ullrich bekende eerder in de week dat de scheiding van zijn ex-vrouw Sara hem zwaar valt. Hij heeft naar eigen zeggen zijn kinderen al sinds Pasen niet meer gezien en gesproken.

Doping
Ullrich werd aan het einde van zijn carrière geschorst vanwege dopinggebruik. Hij bekende in 2013 verboden middelen te hebben gebruikt.