Dopingbekentenis doet analist Voskamp de das om

10 juli 2014

Dopingbekentenis doet analist Voskamp de das om

HILVERSUM - Bart Voskamp heeft er vanwege zijn dopingbekentenis in Andere Tijden Sport zelf voor gekozen om geen analist meer te zijn bij Radio Tour de France. Dat heeft Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport donderdag in een reactie laten weten.

,,Voskamp heeft zelf de regie genomen over zijn verleden en over zijn toekomst. Hij wil schoon schip maken", aldus Nooter. ,,Omdat de uitzending van Andere Tijden Sport midden in de Tour valt, besefte hij dat hij zelf nieuws zou worden. Daarom vond hij het beter om dit jaar niet mee te werken aan Radio Tour de France. Hij heeft dat, ruim voor de dag van vandaag, met mij besproken en ik ben het geheel met hem eens.''

,,De rol van een analist, en dus ook die van Bart bij Radio Tour de France, staat of valt ook met geloofwaardigheid'', vervolgt Nooter. ,,Een analist moet een oordeel over alles kunnen hebben. Over de wedstrijd. En over vals spel. Dat kan hij nu niet zonder dat iemand er achter aan denkt of kan denken "wie ben jij om daar over te oordelen". Dat maakt hem - en dat vond hij dus ook - ongeschikt voor de positie en de rol. In ieder geval voor dit moment.”