Dubbelslag voor Teuns in Dauphiné, Dumoulin test knie in de ontsnapping

10 juni 2019

AFP

Dylan Teuns (Bahrain-Merida) heeft de 2e rit in de Dauphiné gewonnen. Hij versloeg Guillaume Martin (Wanty - Gobert) in de sprint en pakte zo de etappe en de leiderstrui. In de achtergrond bestookten klassementsrenners elkaar met aanvallen, Tom Dumoulin liet de groep met favorieten in de finale lopen nadat hij de hele dag in de kopgroep had gereden.


De Nederlander herstelt nog steeds van zijn val in de Giro d'Italia en wilde blijkbaar eens goed testen hoe zijn knie het zou houden na een lange, zware inspanning. Dumoulin hoopt snel genoeg fit te zijn om in de Tour de France om een gele trui te kunnen vechten. Met nog 20 kilometer te gaan vond Dumoulin het wel mooi geweest, schakelde een tandje lichter en fietste de etappe rustig uit.

Klassementsmannen vallen aan
De grote mannen van het peloton trakteerden het publiek op een heerlijke 2e rit in de Dauphiné. Het regende de hele dag aanvallen op een heuvelachtig parcours en uiteindelijk mochten Martin en Teuns uitvechten wie de ritwinst en de leiderstrui zou krijgen. De klimmer van Bahrain-Merida beschikte over iets betere benen in de laatste meters.

Kort daarachter maakten de klassementsrenners elkaar het leven zuur. Onder anderen Chris Froome, Nairo Quintana, Jakob Fuglsang en Thibaut Pinot kwamen met elkaar in een groep achter de koplopers terecht. De enige aanwezige knecht was Wout Poels, die een voortreffelijke etappe reed. Door de matige samenwerking lukte het de heren niet aan te sluiten bij het duo vooraan.Kruijswijk verliest tijd
Achter deze groep zaten de verslagen renners. Steven Kruijswijk, Romain Bardet, Dan Martin en Richie Porte misten de slag en verloren een krappe minuut.