Dumoulin baalt een beetje van 3de plek in tijdrit: ‘Dit is wat het is’

12 juni 2019

Sirotti

Tom Dumoulin werd woensdag 3de in de tijdrit van het Criterium du Dauphiné achter Wout Van Aert en Teejay van Garderen. De renner van Team Sunweb komt net terug van een blessure, maar baalde wel van het resultaat. Hij eindigde op 47 seconden van winnaar Van Aert.


"Er is altijd iets in me dat hoopt op meer, dus ik zal altijd teleurgesteld zijn, ook al was dit te verwachten", zei hij. "Ik zou hier in de vorm willen zijn dat ik kan koersen en winnen, maar dat ben ik niet. Ik weet waarom en ik weet dat ik niet meer moet verwachten. Dit is wat het is."

Knieblessure
Sunweb liet eerder weten dat het herstel van de knieblessure van Dumoulin vertraging had opgelopen. Ploegleider Aike Visbeek was tevreden met het optreden van zijn kopman. "Hij moet nog beter in vorm komen om te kunnen winnen, maar we kunnen dit accepteren en zijn blij met waar hij nu staat. Tom wordt met de dag sterker en de ploeg gaat steeds beter rijden."

Dumoulin viel vroeg in de Giro d'Italia waarna hij afstapte. Hij is nu in de Dauphiné om zich voor te bereiden op de Tour de France. Daar is Chris Froome niet van de partij, vanwege een harde valpartij.