Dumoulin en Sunweb hakken knoop door: ‘Vol op de Giro, de Tour doen we erbij’

3 januari 2019

photo: Cor Vos

Tom Dumoulin heeft samen met zijn ploeg Sunweb de knoop voor 2019 definitief doorgehakt. De Nederlandse wielrenner rijdt komend seizoen vol voor de Giro d'Italia. "De Tour doen we erbij", zegt Dumoulin in gesprek met de NOS.


Voor de Limburger is de Giro hem op het lijf geschreven, met liefst 3 tijdritten. De Tour is dat véél minder en nog een keer 2e worden, zoals afgelopen jaar, voegt voor Dumoulin niks toe. "De Giro nog een keer winnen zou echt nog heel gaaf zijn."

Geen in om 3e te worden
Eigenlijk zou de 28-jarige renner van Sunweb vol voor de Tour gaan in 2019, maar de parcoursen zorgden voor twijfel. "De kans is gewoon heel klein dat ik met dit parcours van de Tour kan winnen. Nog een keer 2e, 3e, 4e, of 5e worden in de Tour voegt niks meer toe. Ik heb geen zin om een heel jaar te focussen op de Tour, alles goed te doen en dan 3e te worden."

Andere instelling
Toch gaat Dumoulin in 2019 ook weer de combinatie van Giro en Tour rijden. "Ik ga nog steeds wel naar Frankrijk, want de Tour blijft de Tour. Maar ik ga er met een heel andere instelling naartoe dan vorig jaar. Nu gaan we 'm er zeg maar bij doen."