Dumoulin kijkt uit naar openingstijdrit Giro: “Ik heb gedroomd over de roze trui”

4 mei 2019

ANP

Over een week begint in Bologna de eerste grote ronde van het jaar: de Giro d' Italia. Alle Nederlandse ogen zijn natuurlijk gericht op Dumoulin die voor de 4de keer op rij start in de ronde die hij in 2017 won.


Roze trui
De Giro begint met een korte proloog van 8 kilometer. Een ultieme kans voor de Nederlander om net als vorig jaar na de eerste dag in het roze te staan.

"Daar heb ik wel over gedroomd. Ik wil er alles aan doen om die eerste rit te winnen. Ik heb nog geen overwinning dit jaar. Net als vorig jaar. Dat was echt een supermooi moment. Met alles wat er toen op me afkwam. In Jeruzalem, een heel speciale stad, en mijn familie was daar. Nou weet ik niet of dat hetzelfde zal zijn in Bologna, maar het is wel supermooi om zo’n openingsrit te winnen", zegt de specialist op de tijdrit in een groot interview met het AD.

Knechten haken af
Dumoulin is een van de topfavorieten, maar zag links en rechts kostbare knechten afhaken met blessures. Wilco Kelderman en Martijn Tusveld schitteren bijvoorbeeld door afwezigheid. "Wat wil je nu dat ik zeg? Je weet dat ik niet anders kan antwoorden dan politiek correct. Hoe denk jij dat het overkomt op mijn ploeg en de renners die wel meegaan?  Dus kan ik heel hard roepen, maar het is ook roepen vanaf de zijlijn. Uiteindelijk gaan we daar met z’n achten naartoe en die renners moeten verdomme hun ballen uit de broek rijden voor mij."