Dumoulin relaxed en op oorlogssterkte: ‘Zíj zullen mij aan moeten pakken’

19 mei 2017

Tom Dumoulin kijkt met een goed gevoel terug op de 13e etappe in de Giro d'Italia. Na een goede dag maakt de renner van Team Sunweb bij de NOS een chille indruk. "We zijn nooit in de stress geweest"


Zaterdag begint voor de leider in het klassement namelijk de week van de waarheid in de 100ste Giro d'Italia. "Een vlakke rit eigenlijk, tot de slotklim. Daar ben ik normaal gesproken goed in."

20 minuten
De laatste klim, die naar het bedevaartsoord van Oropa, heeft Dumoulin zelf nog nooit gefietst. "Ik ken hem alleen uit het rondeboek, maar de laatste 7 kilometer zijn steil. Dat duurt ongeveer 20 minuten, begreep ik. In januari doen we altijd 20-minutentests met de ploeg en daar ben ik altijd wel goed in. Dus daar maak ik me niet zo druk om."


Focus
Het zelfvertrouwen is groot bij Dumoulin, die op oorlogssterkte is en een voorsprong van 2.23 minuten verdedigt op nummer 2 Nairo Quintana. "Ze moeten veel tijd terugpakken, dus ze zullen elke kans aangrijpen om mij zo snel mogelijk aan te vallen. Dan is het aan mij om rustig te blijven", zegt Dumoulin. "Maar ook om mijn kansen te grijpen."
reacties
ReageerReageer op dit bericht