Dumoulin rijdt dit seizoen waarschijnlijk niet meer

19 augustus 2019

ANP
Dumoulin

Tom Dumoulin heeft zijn laatste koers voor Team Sunweb al gereden. De alleskunner kondigde maandag zijn vertrek naar Jumbo-Visma aan en liet direct weten dat hij nog veel last heeft van zijn knie. Daardoor kan hij waarschijnlijk niet meer rijden in 2019.


De artsen van Dumoulin verwachten niet dat de Limburger op tijd fit is voor bijvoorbeeld de WK wielrennen, eind september in Engeland. Daarna vinden op World Tour-niveau alleen nog de Ronde van Lombardije (12 oktober), een rondje in China en de Ronde van Turkije (22-27 oktober) plaats. Zo lijkt het erop dat Dumoulin in juni zijn laatste wedstrijd heeft gereden voor Sunweb (zie foto).

Oppakken
Dumoulin werd pas geleden voor de 2e keer geopereerd. "Ik kan nu, 4 weken na de operatie, het fietsen weer een beetje oppakken", zegt hij bij de bekendmaking van zijn transfer tegen de NOS. "De artsen zijn tevreden, maar het gaat lang duren. Ik hoop dat de revalidatie voorspoedig gaat en dat ik aan het einde van het seizoen nog een koers kan meepakken. Maar dat is niet de verwachting."