Dumoulin start vol twijfels in 5e etappe: ‘Het ging niet goed op de roller’

15 mei 2019

AFP

Tom Dumoulin gaat van start in de 5e etappe van de Giro. Maar uit zijn woorden bij vertrek uit het hotel blijkt dat hij er nog niet super veel vertrouwen in heeft.


Op de vraag of hij start uit overtuiging of tegen beter weten in zegt hij: "Om heel eerlijk te zijn meer het 2e. Het ging niet zo goed op de roller vanmorgen, minder goed dan ik had verwacht. Ik heb wel een goede nacht gehad en ik heb op zich geen pijn als ik loop – maar als ik kracht zet, dat gaat niet. Ik hoop dat het met een beetje pijnstilling straks wel gaat. Ik ben nog niet klaar om naar huis te gaan. Ook al is het klassement weg, ik zie nog kansen."

Lastige start
Woensdag staat er voor Dumoulin geen lekkere rit op het programma om zijn pijnlijke knie te testen. Vanuit de start moet het peloton de eerste kilometers flink klimmen. Of er een kans bestaat dat hij na 10 kilometer al naast zijn fiets staat? "Ja, die kans is aanwezig. Ik hoop om de eerste 2 dagen door te kunnen, maar..."

Tour in het achterhoofd
In juli staat de Tour de France ook nog op het programma van Dumoulin. "Natuurlijk, ik heb aan de Tour gedacht. Maar op dit moment wil ik daar niet mee bezig zijn." In Italië snel afstappen om zich meteen voor te bereiden op de Tour, is voor Dumoulin dus geen optie.