Dumoulin stelt rentree weer langer uit: ‘Wachten tot ik me 100% voel’

11 februari 2020

EPA

Tom Dumoulin is met een valse start aan het wielerseizoen begonnen. Hij zou voor het eerst in de koers in het shirt van nieuwe werkgever Jumbo-Visma te zien zijn tijdens de Ronde van Valencia, maar een ziekte gooide roet in het eten. En daar is hij nog steeds niet helemaal van hersteld.


Eigenlijk zou Dumoulin dinsdag vertrekken om op hoogtestage te gaan, maar hij heeft besloten thuis te blijven tot hij zich weer helemaal goed voelt.

Streep door Italiaanse wedstrijden
De bedoeling was dat de Limburger in maart aan de start zou verschijnen bij de Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-San Remo (21 maart), maar dat gaat ook al niet door! "Ik verander mijn raceschema en sla de Tirreno en MSR over zodat ik de tijd heb om volledig te herstellen", laat hij via Instagram weten. "Het is echt balen, want ik voelde me super en ik kon niet wachten tot de sart van het seizoen."

Wat heeft hij dan?
Het was nog niet helemaal duidelijk waar Dumoulin ervan weerhield om weer te gaan koersen. Een griepje misschien? Maar volgens Martijn Hendriks van NOS Sport gaat het om darmklachten.