Dumoulin reageert op dopinggebruik Preidler in ‘zijn Giro’: ‘Ik zou niet verbaasd zijn’

19 september 2019

Sirotti

Tom Dumoulin heeft via social media gereageerd op de verwijten aan het adres van ex-collega Georg Preidler. De Oostenrijkse renner zou namelijk ook al in 2017 in het tricot van Sunweb doping hebben gebruikt. Sterker nog, Preidler koerste voor de ploeg mee in 2017 bij de Giro-overwinning van Dumoulin.


''Ben ik boos? Absoluut'', aldus Dumoulin op Twitter. ''Ik weet niet of het waar is, natuurlijk hoop ik van niet. Maar als ik eerlijk ben, komt het niet als een verrassing.'' Volgens de 28-jarige renner was Preidler tijdens die ronde niet zichzelf. ''Hij kwam bitter, onzeker en afgesloten over.''

Lees ook: ‘Dopingzondaar Preidler hielp Tom Dumoulin in 2017 aan Giro-zege mét doping’

'Verschrikkelijke keuze'
'Hij heeft een verschrikkelijke keuze gemaakt in zijn leven, waar de mensen om hem heen ook door geraakt worden. Daar zal hij voor betalen'', aldus Dumoulin. Toch wenst de Limburger zijn ex-collega vanaf nu het beste. ''Ik wil niet verbitterd zijn tegenover iemand, zeker niet tegen iemand die vroeger zo dichtbij mij stond. Ik hoop dat hij weer die vreugdevolle persoon in zichzelf weet te vinden.'' Lees hieronder de hele reactie van Tom Dumoulin.

Tekst loopt door onder Tweet

Preidler wordt door het Oostenrijkse Openbaar Ministerie verdacht van het gebruik van bloeddoping en hormonen. Voor zijn dopinggebruik vanaf 2018 kreeg hij al een schorsing van 4 jaar, waar de nieuwe strafzaak op gaat uitlopen is nog niet bekend.