Na Elia Viviani fietst ook broertje Attilio (22) in 2020 bij Cofidis

19 september 2019

BSR

Cofidis had topsprinter Elia Viviani al binnen voor volgend jaar, maar nu heeft de Franse ploeg ook zijn 22-jarige broertje Attilio Viviani gecontracteerd. Eind augustus won Attilio Viviani als stagiaire van de ploeg nog Schaal Sels na een massasprint.


Ook de Fransman Eddy Finé (21) tekent een profcontract bij Cofidis.

Sprinters
De 30-jarige Elia Viviani is een gevestigde naam in het peloton. De Italiaan is specialist in de sprints en won al etappes in alle grote rondes. Hij krijgt dus volgend jaar de hulp van zijn 8 jaar jongere broer, eveneens een snelle man in de eindsprint. ,,Ik ben erg blij dat ik mij bij dit team aansluit. Ik voelde mij snel op mijn plek”, reageert Attilio Viviani. ,,Ik probeer nu Frans te leren en ben blij als ik de teambespreking begrijp.”

,,Ik had de kans om snel te winnen en dat gaf vertrouwen", aldus Attilio Viviani over zijn zege in Schaal Sels. ,,Het is een droom om te kunnen groeien als prof naast mijn broer Elia. Ik ga zeker mijn best doen voor hem en voor het de ploeg”, aldus de winnaar van de Schaal Sels. Hij komt over Arvedi Cycling ASD.