Enorm Amerikaans wielertalent (20) stopt ineens met wielrennen

EPA

Martijn Baars • 15:44, 06-02-2018 / Laatste Update: 12:42, 12-12-2023

Adrien Costa stopt voorlopig met wielrennen. De 20-jarige Amerikaan, die een grote doorbraak werd voorspeld, laat zijn plek in zijn team Hagens Berman Axeon voor komend seizoen invullen door Sean Bennett.

Reden voor zijn plotselinge stoppen is persoonlijk. Sinds april 2017 reed hij al niet meer. Hij had geen plezier meer in het fietsen en richtte zich op zijn persoonlijke ontwikkeling. Hij ging reizen, werkte buiten het wielrennen in Frankrijk en beseft dat hij nu nog niet klaar is om terug te keren in het peloton. Dat laat Costa weten op de website van zijn team.

Hij won de Ronde van Bretagne al eens en werd 2 jaar op rij tweede bij het WK Tijdrijden voor junioren. Ook won hij het bergklassement in de Rhône-Alpes Isère. Een echte allround-renner dus.