Evenepoel eindwinnaar in Polen, ploeggenoot Ballerini sprint naar zege in slotrit

9 augustus 2020

photo: Cor Vos

Remco Evenepoel heeft de eindzege in de Ronde van Polen binnen gehaald. Het 20-jarige supertalent van Deceuninck-Quick Step greep zaterdag in een bergrit de macht en zag zijn leiderstrui in de slotrit naar Krakau niet meer in gevaar komen. De 5e en laatste etappe werd na een massasprint gewonnen door Davide Ballerini, ploeggenoot van Evenepoel.


Een kopgroep van 5 renners kleurde de rit van 188 kilometer. Op zo'n 7 kilometer van de finish werden de vluchters bijgehaald door het peloton, waardoor de verwachte massasprint er kwam in de slotrit.

Sprint
In die sprint leek Pascal Ackermann op weg naar de zege, maar de Duitser van Bora-hansgrohe viel stil in de slotmeters. Daar profiteerde Ballerini van, die op het juiste moment zijn versnelling inzette en zo de slotrit op zijn naam schreef.

Uitstekend in etappekoersen
De 20-jarige Evenepoel is dit seizoen uitstekend op dreef. Hij won dit jaar alle 4 de rittenkoersen waar hij aan de start stond: de Ronde van San Juan, Ronde van Algarve, Ronde van Burgos en nu dus de Ronde van Polen. Op de erelijst van de World Tour-wedstrijd is Evenepoel de opvolger van Pavel Sivakov.