Fabio Aru doet mee aan WK veldrijden: ‘Ik voel mij goed in de modder’

13 januari 2021

BSR Agency

Fabio Aru doet eind deze maand mee aan de WK veldrijden in Oostende. De 30-jarige Aru, in 2015 winnaar van de Ronde van Spanje, maakt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op de weg een uitstapje naar de cross. 


De Italiaan deed afgelopen weekeinde in Lecce mee aan het nationaal kampioenschap, waar hij 10de werd. ,,De eerste race met mijn nieuwe team", schreef Aru op Instagram bij een foto waarop te zien is hoe hij door een modderbad ploegt. ,,Ik voelde me heel goed in de modder. Het belangrijkste is dat ik er veel plezier in had, ik voelde me weer een kind dat zijn eerste koers reed. Dit is mijn sport, dit is mijn passie.”

Van der Poel en Van Aert
Aru heeft van zijn nieuwe ploeg Qhubeka-Assos toestemming gekregen om de komende weken te blijven veldrijden. De Italiaan bereidt zich momenteel met de nationale selectie, die uit 12 renners bestaat, voor op de WK in België. ,,Ik doe zonder ambities mee en keer in februari terug op de weg. Ik kijk goed naar Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, hoe zij het doen in het veld." 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fabio Aru (@fabioaru1)

Een foto die is geplaatst door Fabio Aru (@fabioaru1) op