Dumoulin valt zonder succes aan, Roglic pakt tijd

21 juli 2018

ANP

Tom Dumoulin probeerde in de 14e etappe Thomas en Froome pijn te doen, maar slaagde daar niet in. Op het steile slotklimmetje plaatste de Nederlander een aanval, maar daarmee tijd pakken op zijn concurrenten lukte niet. Roglic van LottoNL Jumbo slaagde er wel in om wat secondes terug te winnen.


Een groep van 32 renners mocht uitmaken wie de 14e etappe naar Mende ging winnen. De grote kopgroep kreeg een ruime voorsprong van het peloton en mocht strijden om de dagzege. Uiteindelijk bleek Tour-debutant Omar Fraile de sterkste op het steile klimmetje naar het vliegveld van Mende.
Eindelijk een ontsnapping
Etappe 14 was er 1 voor de vluchters. De klassementsmannen lieten de vluchters naar de finish rijden, want er zaten geen gevaarlijke klanten voor het eindklassement tussen. De best geklasseerde in de kopgroep was Caruso op bijna 40 minuten van geletruidrager Thomas. Het peloton liet de voorsprong op een goed moment oplopen tot 20 minuten.

Belgen verprutsen het
Het leek of de Belgen vooraf hadden afgesproken dat deze etappe een prooi voor hun zou zijn. Op deze nationale feestdag voor de Belgen, waren onze Zuiderburen met 7 renners vertegenwoordigd in de kopgroep. Jasper Stuyven leek af te stevenen op de dagzege, nadat hij op 33 kilometer aan een indrukwekkende solo begon. Maar door de verschillende belangen werd het Belgische feestje op de slotklim verstierd door de Astana renner.

Het algemeen klassement