Froome gaat in februari weer zijn eerste wedstrijd rijden

22 januari 2020

BSR Agency

Voor Chris Froome begint het wielerseizoen met de Ronde van Verenigde Arabische Emiraten (23 t/m 29 februari), die start in Dubai. Hij maakt daarmee na ruim een half jaar zijn rentree in het peloton.


Dat maakte de renner via Twitter bekend: "De training hier op Gran Canaria gaat erg goed en daarom wil ik mededelen dat ik volgende maand zal rijden bij de Ronde van Emiraten, die ik afgelopen jaar heb moeten missen"

'Volgende stap naar volledig herstel'
Froome kijkt uit naar zijn 1e wegwedstrijd sinds zijn harde val in de Critérium du Dauphiné, juni vorig jaar.  "Dit is een volgende stap naar volledig herstel" De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten werd vorig jaar gewonnen door Jumbo-Visma-renner Primoz Roglic. Vorig jaar vond de wedstrijd die ontstond na de samensmelting van de Abu Dhabi Tour en de Dubai Tour voor het eerst plaats.

Veel grote namen
De organisatie, die in handen is van RCS, kon al meerdere toppers strikken voor de 2e editie van de Ronde van Verenigde Arabische Emiraten. Onder meer Alejandro Valverde, Rohan Dennis, Giulio Ciccone, Tadej Pogacar, Davide Formolo, Adam Yates, Wout Poels en Ilnur Zakarin komen naar het Midden-Oosten. Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Sam Bennett, Pascal Ackermann, Arnaud Démare en Mark Cavendish zijn de aanwezige (top)sprinters.