Froome vindt opgave juiste beslissing

10 juli 2014

Froome vindt opgave juiste beslissing

ARRAS - Chris Froome is er 'kapot' van dat hij woensdag in de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk moest opgeven, maar de winnaar van vorig jaar beschouwt het als een juiste beslissing. ,,Ik wist dat ik niet verder kon na die nieuwe val'', zegt de 29-jarige Brit van Keniaanse origine op de website van Team Sky.

Froome kwam dinsdag in de vierde etappe voor de eerste keer ten val. ,,De foto's toonden geen breuken en ik wilde met alle geweld op de fiets, maar ik had wel veel pijn en mijn linkerpols was stevig ingetaped.''

Nog voor de kasseien opdoemden in de door de regen glad geworden wegen, was de Tourwinnaar van 2013 alweer twee keer onderuit gegaan. ,,Na mijn tweede val wist ik dat ik niet langer verder kon. Opgave was de juiste keuze."

Froome is al terug in zijn woonplaats Monaco voor een lange periode van rust en herstel. Hij laat zich de komende dagen uitgebreid onderzoeken en weet nog niet wanneer hij weer op de fiets zal zitten. ,,Eerst maar eens helemaal herstellen.''

De Brit spreekt zijn Australische teamgenoot Richie Porte, die nu tot kopman bij Team Sky is benoemd, moed in: ,,Richie heeft blijk gegeven van een uitstekende vorm. Het hele team was er klaar voor om voor mij te werken, en zal dat ook zijn voor hem. Op mijn steun kunnen ze zeker rekenen."