Gaviria pakt 4 sprintzege in Giro, Bora weer 2e (video)

19 mei 2017

AFP

Fernando Gaviria heeft de 13e etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Colombiaan, leider in het sprintklassement en dus drager van de paarse trui, was in de massasprint te snel voor Sam Bennett en Jasper Stuyven. Voor Bennett van Bora Hansgrohe is het zuur, want hij won weer geen sprint, ondanks dat zijn ploeg er weer alles aan deed.


De laatste 20 kilometer van de 167 kilometer lange 13e etappe werd gekenmerkt door zenuwen. Er stond harde wind en dus was er angst voor waaiers. Toen de 3 vluchters - Albasene, Pavel Brutt en Mohoric - gepakt werden door het peloton, was het dringen geblazen. Zeker omdat de vele sprinterstreinen zich vooraan wilden plaatsen.

Team Sky gepakt door de wind
Team Sky was daar het grootste slachtoffer van. Een groot deel van de zwart-blauwe armada miste de slag en zat daardoor een tiental seconden achter het peloton. De Nederlandse troeven, met rozetrui-drager Tom Dumoulin als belangrijkste, bleven ongedeerd.

Laatste sprint?
Het was de laatste vlakke etappe van deze 100e Giro. De komende week staat in het teken van de klimmers en klassementsrenners. Dumoulin zal er alles aan moeten doen om zijn concurrenten als Nairo Quintana, Thibaut Pinot en Bauke Mollema achter zich te houden.
reacties
ReageerReageer op dit bericht